Zijn prikbord-oproepen op jullie site altijd te vertrouwen?
Nee, helaas is dat niet zo. Let dus zelf goed op!

Je bent natuurlijk geheel vrij om te reageren op alle oproepen op onze site, maar reken altijd op je gezonde verstand.

De ervaring leert dat niet alle personen die berichten plaatsen op het internet even betrouwbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld enkele nep-castingbureau's die alleen geld willen verdienen aan je en je geen klussen bezorgen. Ook zijn er in het verleden expliciete oplichters actief geweest op onze platformen.

We proberen de oproepen natuurlijk te screenen op ongewenste berichten, maar soms is een nep-bericht echt heel moeilijk te herkennen.

Pas extra op bij casting- of figuratie-oproepen:

Soms ligt er bij castings oplichting op de loer. Regel één: betaal nooit voor een casting (of bijvoorbeeld een workshop of fotosessie die je tijdens de casting wordt aangeboden). Professionele castings zijn altijd gratis om aan deel te nemen.

Helaas zouden ook seksuele motieven sommige personen kunnen motiveren om een nep-casting te organiseren, bijvoorbeeld bij het maken van casting-foto's of het opvragen van naaktfoto's. Stuur dit soort foto's niet zomaar op.

Let dus altijd goed op met wie of wat je in zee gaat, zeker als je jong bent en nog niet zo veel ervaring met castings en acteren hebt. Check altijd wie het bericht plaatst en of je kunt achterhalen of het een echt (betrouwbaar) bedrijf is. Probeer na te gaan of de persoon waarmee je contact hebt ook aantoonbaar daar werkt. Hou het contact altijd in ieder geval altijd zo zakelijk mogelijk, en vraag je steeds af waarom iemand iets van je wil. Ga in principe niet alleen naar een afspraak.

Lees dus al onze casting-tips goed door en blijf zelf bij elke stap binnen het proces goed opletten of het wel 'ok' voelt. Mocht je een verdachte oproep op onze websites aantreffen, laat het dan aan ons weten, zodat wij overtreders kunnen verwijderen.

KLIK HIER VOOR ONZE TIPS: http://www.filmcastings.nl/?page=paginas&action=view&id=72