Hoe is Filmpeople begonnen?
Filmpeople is in 2004 opgericht door Sander Jansen en Fedor Limperg, beiden filmmakers van origine.

We begonnen met de website Filmstart.nl.

Het inititatief Filmpeople komt voort uit onze eerdere activiteiten om filmmakers te ondersteunen via het internet; Sander bouwde tussen 2000 en 2004 de website voor de (toenmalige) vereniging voor Nieuwe Film en Televisiemakers (NFTVM), en Fedor richtte als filmacademiestudent de website Filmstart.nl op. Beide platformen voorzagen in een behoefte bij filmprofessionals, beginnende makers en aanstormend talent om met elkaar in contact te komen en informatie laagdrempelig te kunnen delen.

In 2004 sloegen Fedor en Sander de handen ineen en richtten Filmpeople op. Het doel hierbij was om samen meer te kunnen betekenen voor de filmwereld en kunnen, kennis en ervaring te combineren.

Wij staan altijd aan de kant van de filmmakers, niet aan de kant van het grote geld. Zodoende hebben we veel oog voor de kant van de makers en de mensen met nieuwe initiatieven, omdat wij denken dat er zonder (mensen met) ideeën (er) geen films zouden zijn. Het is ook één van de redenen dat we ons platform zo laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die iets met film heeft hebben gemaakt.

Naast de activiteiten voor Filmpeople zijn Sander en Fedor ook altijd op andere manieren actief gebleven binnen de filmwereld, zowel op creatief vlak (het regisseren en schrijven van eigen films) als binnen bestuursfuncties (VEVAM, Nisi Masa, ISAN, MeccaPanza, Stichting Filmnetwerk).