Wat doet Filmpeople om misbruik te voorkomen?
Iedereen die een account heeft bij Filmpeople heeft de mogelijkheid om een bericht te plaatsen, te reageren op berichten en zijn/haar profiel zelf in te vullen. Dit is deze persoon vrij zolang de gebruiker zich houdt aan onze Algemene Voorwaarden en zich bijvoorbeeld niet voordoet als een ander en/of de inhoud van de berichten en het profiel niet in strijd zijn met wettelijke bepalingen, andere regelgeving en/of de netiquette.

Filmpeople probeert misbruik te voorkomen door zoveel mogelijk berichten handmatig te screenen. Ook kunnen alleen ingelogde gebruikers berichten plaatsen, en is er de mogelijkheid om misbruik te kunnen melden via de knop 'meld niet ok' die bij elk bericht wordt getoond.

Filmpeople zal gemelde berichten bekijken en mogelijk wissen en/of de auteur (tijdelijk) blokkeren. Mocht er het vermoeden zijn van criminele activiteiten via één van onze platforms, dan licht Filmpeople de politie in.

Voor figuranten en beginnende acteurs is het lezen van de volgende pagina aan te raden:
http://www.filmfiguranten.nl/?page=paginas&action=view&id=72
Hierin wordt uitgelegd voor welke vormen van nepcastings je moet oppassen en hoe je kunt voorkomen dat je wordt opgelicht.